Szellemváros
 
HomeGy.I.K.TaglistaCsoportokRegisztrációBelépés

Share | 
 

 Haki

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Eustass Kid
Összesítés-,Rendszer AdminÖsszesítés-,Rendszer Admin
avatar

Hozzászólások száma : 517
Join date : 2010. Jan. 03.

TémanyitásTárgy: Haki   Szer. Ápr. 04, 2012 7:54 am

Haki

Ez a titokzatos képesség minden élőlényben megtalálható a One Piece világán belül, csupán annyi különbözteti meg őket egymástól, hogy van akiben felébred, míg másokban nem. A legtöbb ember nem veszi észre, hogy Haki használó. A Hakinak három formája ismert, viszont a harmadikat csupán az „örökösök” képesek használni.

Típusok: A Haki-t három kategóriára oszthatjuk. Az első a Kenbunshoku Haki, amely a hatodik érzék képességét adja. Biztosítja a használójának, hogy előre lássa a támadásokat. Második formája a Busōshoku Haki, amely képes a használó lelkét maga köré vonni, így az áttörhetetlen védelmet alkot maga körül és képes a használó fegyverét felerősíteni. Harmadik típusa a Haōshoku Haki, ami csak a kiválasztottaknak adatik meg. Félelmetesebb az előbbi kettőnél.

Kenbunshoku Haki - A Színek Észlelése
Ez a forma egyenlő a Skypiea-ból ismert Mantrával, mely azt a képességet adja használójának, hogy érezze az élőlények jelenlétét és akkor is felfedezze őket, ha a szemeivel nem látja. Egy Mantra használó –képességétől függően- képes észlelni a környezetében lévő élőlények jelenlétét, kivéve akkor, ha egy másik élő egyed belsejében tartózkodnak. A Kenbunshoku használó képes előre megjósolni ellenfele csapásait és könnyű szerrel kivédeni azokat. Ez az érzet egy rövid gondolat vagy egy pillanatkép formájában éri el a használót, így tudja mit kell, vagy mit nem szabad tennie a következő pillanatban. Minél több gyilkos szándék van az ellenfélben, annál világosabban érzékelhető a Mantra használó számára. A képesség abban az esetben működő képtelen, ha valaki az ösztöneire hagyatkozva harcol.
Ár: 1.200.000 ßeli + Pályázat

Busōshoku Haki - A Színek Fegyverzete
Lehetővé teszi, hogy használója egy erőburkot hozzon létre maga körül, mely megvédi a külső támadásoktól is, valamint eltaszítja az érkezett energiákat/technikákat. Ennek a Hakinak a segítségével a használó saját erejét a fegyverébe koordinálja, így megerősít egy vágást vagy egy szimpla pisztolygolyót. A Hakinak ez a fajtája hatással van a Logia használókra, a támadás úgy hat rájuk, mintha egyszerű emberek lennének.
Ár: 2.000.000 ßeli + Pályázat

Haōshoku Haki - A Hódító Király Színe
A Haki legritkább formája, amelyet nem lehet edzéssel kifejleszteni. Erre a hatalomra születni kell. Ennek a típusnak a fő hatalma a megfélemlítés, képes a gyenge jellemmel és akarattal bíró embereket eszméletvesztésre bírni egyetlen pillantásával. Az erősebb ellenfelek sem immúnisak a király hakijára, sokkhatás éri őket, elbizonytalanodnak, félelem ébred a lelkükben. Ez komoly előny a harcban, hiszen a bizonytalan ember sebezhető.
Ár: 3.000.000 ßeli + Pályázat
Vissza az elejére Go down
Donquixote Doflamingo
Összesítés-,Rendszer AdminÖsszesítés-,Rendszer Admin
avatar

Hozzászólások száma : 54
Join date : 2012. Jan. 25.

TémanyitásTárgy: Re: Haki   Szer. Dec. 05, 2012 6:08 am

Figyelem! Minden karakter egyetlen - szabadon választott - színre specializálódhat; ezt az adott szín pályázatában kell feltüntetni! Abban az esetben viszont, ha a karakter csak Haki-használó lesz, és más képességeket nem tanul, akkor mind a három színt használhatja mesterien!

Kenbunshoku Haki - A Színek Észlelése
Előrelátás
- TP: -
- Leírás: Ez a technika az, amit a harcokban használnak a Haki alkalmazói. Segítségével képesek előrelátni, hogy mit fog tenni az ellenfelük, ennek hála pedig hatékonyan védekezhetnek.

Érzékelés
- TP: megvételkor meglévő tapasztalat + 1.000 TP
- Leírás: A használó kiterjesztheti a Haki-ját, ezáltal képessé válik egy adott területen belül az összes élőlény jelenlétét érzékelni, és megállapítani az erőszintjüket.

Hallás
- TP: megvételkor meglévő tapasztalat + 4.000 TP (Csak azok számára elérhető, akik erre a típusra specializálódtak!)
- Leírás: A végső szint, amikor a Kenbunshoku Haki használója képes meghallani a kimondatlan dolgokat, érzéseket. Meg tudja állapítani, hogy a körülötte lévőknek mi rejlik a szívükben - düh, harag, gyűlölet, vagy éppen szeretet.

Busōshoku Haki - A Színek Fegyverzete
Offenzív Használat
- TP: -
- Leírás: A legalapvetőbb felhasználási mód; Segítségével az alkalmazó képes egyetlen pontba koncentrálni a Haki-ját, megkeményítve, s ezzel fegyverré alaktíva az adott részt. Ez lehet az ökle, a lába, de akár egy fegyver is, amit a kezében tart. Az ilyen ütés / rúgás / vágás / lövés ereje hihetetlen, s akár kombinálni is lehet a Démongyümölcs adta hatalommal. Az Offenzív Használattal a Haki-használó képes lehet olyanokat is megsebezni, akiknek egyébként nem ártanak a támadások, például a Logia-használókat.

Defenzív Használat
- TP: megvételkor meglévő tapasztalat + 1.000 TP
- Leírás: A használó képessé válik megidézni a Fegyverzet Színét egyfajta láthatatlan páncélként, ami megvédi az ellenség támadásától (ez lehet anyagi és anyagtalan is).

Teljes Fegyverzet
- TP: megvételkor meglévő tapasztalat + 4.000 TP (Csak azok számára elérhető, akik erre a típusra specializálódtak!)
- Leírás: A jártas Busōshoku Haki használók nemcsak egyetlen pontba képesek koncentrálni a Haki-jukat, hanem akár az egész testükben is szétoszlathatják a Fegyverzet Színét - ilyenkor rendkívüli izomzat jelenik meg a felsőtestükön. Ebben a formában az alkalmazó képes ellenállni szinte bárminek, valamint egyetlen ütéssel teheti harcképtelenné áldozatait.

Haōshoku Haki - A Hódító Király Színe
Kezdetleges Használat
- TP: -
- Leírás: Az első szinten még képtelen irányítani a használó ezt a hihetetlen erőt, véletlenszerűen aktiválódik valamilyen erős, kirobbanó érzelem hatására. A Hódító Színének ilyen szintű használata még nem olyan hatásos, leginkább csak félelmet kelt mások szívében, csak a leggyengébbeket kényszeríti eszméletvesztésre. Gyakran ilyenkor még nem is tudja az alkalmazó, hogy rendelkezik a Haōshoku Haki-val, ezért könnyedén sodorhatja veszélybe akár a saját bajtársait is.

Haladó Használat
- TP: megvételkor meglévő tapasztalat + 1.000 TP
- Leírás: Ekkorra már képes a használó önszántából aktiválni és deaktiválni a Haki ezen fajtáját, valamint akár hosszabb ideig is alkalmazhatja, nemcsak egy pillanat erejéig. Ilyenkor már eszméletvesztésre is tudja késztetni a nála gyengébbeket, valamint egyetlen személyre is öszpontosíthatja a Haki-ját.

Mesteri Használat
- TP: megvételkor meglévő tapasztalat + 4.000 TP (Csak azok számára elérhető, akik erre a típusra specializálódtak!)
- Leírás: A végső, legmagasabb szintű használat, mikor a Hódító Színének birtokosa auraként, és ezáltal erős fegyverként használhatja fel ezt a különleges, ritka erőt. Az aura kellően erős ahhoz, hogy hajókat rengessen meg, és képzett harcosokat üssön ki.
Vissza az elejére Go down
 
Haki
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Trailer Park :: Szabályzat és más egyéb :: Képességek-
Ugrás: